25 Şubat 2021 Perşembe

Tarihçemiz
Vakfıkebir`lilerin olduğu her yerde olmak için yola çıktık.

İstanbul'da yaşayan Vakfıkebirlileri bir araya getirmek, sosyal ve kültürel birlikteliğini sağlamak amacıyla 1970'li yıllarda merhum Hasan AKYOL tarafından ilk çalışmalar başlatıldı.

Ardından Vakfıkebir Kültür ve Yardımlaşma Derneği 1987 yılında İsmet SAYIN'ın başkanlığında Aksaray semtinde kurularak faaliyete geçti. Derneğin başkanlığını sırasıyla Prof. Dr. Tuncer ÇELİK ve Hafit SARAL yaptıktan sonra, Dr. Ali Rıza BRİNCİOĞLU'nun döneminde dernek merkezi Karagümrük semtine, ardından Gaziosmanpaşa ilçesinde satın alınan merkezine taşındı.

Dr. Sezai PAMUK'un başkanlığı döneminde ve Av. Yahya YEŞİLOĞLU'nun ilk dönemlerinde dernek bu merkezde faaliyetini devam ettirdikten sonra, 2011 yılında Fatih Aksaray semtinde Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan yeni yer satın alması yapıldıktan sonra dernek merkezi bu adrese taşındı.

Bugün itibariyle biri Gaziosmanpaşa'da diğeri Fatih'te olmak üzere dernek adına 2 adet gayrimenkul bulunmaktadır. Geçtiğimiz günlerde 13. Olağan Kongresini gerçekleştiren derneğimiz çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Vakfıkebir Kültür ve Yardımlaşma Derneği

Derneğimiz hakkında, duyuru ve kampanyalardan haberdar olmak için e-mail listemize kayıt olabilirsiniz.